An offer they can’t refuse. N-VA Gent vraagt een referendum.

Gisteren/donderdag heeft het bestuur van N-VA-Gent de knoop doorgehakt: mij is gevraagd in de gemeenteraad van februari een voorstel van raadsbesluit in te dienen om een referendum te houden over het mobiliteits- en circulatieplan.

Lees het hele artikel

Vinger op de wond x 3

Soms organiseert het toeval rare dingen. Op dezelfde dag krijg ik de burgerkrant van de Gentse Open VLD te zien én (de onvolprezenkrant) Het Laatste Nieuws.

Lees het hele artikel

Vlaamse Beweging anno 2016

Naar aanleiding van mijn Terzake-interview een paar dingen op een rij in willekeurige volgorde.

Lees het hele artikel

Op naar de stilstand

Bij het jaareinde is het stil gebleven, maar sinds deze week is het mobiliteitsplan weer hét item dat alle Gentenaars bezighoudt. Gentenaars in de gemeenteraad, maar ook en vooral zeer vele anderen buiten de politiek, en terecht. Want dat mobiliteitsplan is een zeer diepgaande ingreep aan het hart van de stad.

Lees het hele artikel

Guido

Ik ken hem al jaren, maar het is pas sinds midden 2012 dat ik hem heel goed heb leren kennen. Guido Meersschaut, N-VA-collega in de Gentse gemeenteraad. Hij is nu 77. Maar pakken jaren jonger in zijn hoofd.

Lees het hele artikel

Geert Hoste

Ik ben fan van Geert Hoste. Ik weet dat prominente leden van de spraakmakende gemeente (de zgn. opinievormers) daar vaak anders over denken: de avond van 1 januari heb ik tweets gelezen over Hoste van mensen die meldden dat ze niet aan het kijken waren… Dat zegt iets. Over die twitteraars én over Geert Hoste.

Lees het hele artikel

De Gentse begroting 2016

Tussenkomst van Siegfried Bracke tijdens de gemeenteraad: Paarsgroen houdt geen vinger op de knip, en daar zijn nochtans goede redenen toe.

Lees het hele artikel

Gent schrapt allochtonen niet alleen uit het woordenboek

In het dienstencentrum Zuid – het grootste van de stad – hangen er grote banners waarbij Gent (terecht!) wordt aangeprezen als woonstad. Niets aan de hand, ware het niet dat op die posters alleen blanke middenklasse-mensen te vinden zijn. Het lijkt wel alsof het Gentse stadsbestuur na het woord ‘allochtoon’ nu ook het beeld heeft geschrapt.

Lees het hele artikel
27 van 39 pagina's Nieuwer Eerder