Wit-Russen zoeken exportmarkten

Het gaat niet goed met de economie in Wit-Rusland, door minder vraag vanuit Rusland (= 47% van de Wit-Russische export!), wat op zijn beurt van doen heeft met de daling van de olieprijzen. 

Ambassadeur Aleksandr Mikhnevich kijkt dus mee uit naar andere markten, en dus ook naar Europa.

Nog een nadeel: Wit-Rusland produceert zelf geen grondstoffen en moet alles invoeren.

Maar hij bracht ook goed nieuws: de relaties met België zijn goed; en dus is de vraag of er kans is op interparlementaire samenwerking.

Het is een vraag die we in overweging zullen nemen, al hebben we tegelijk onze bezorgdheid uitgedrukt over de Wit-Russische democratie: het land kent een presidentieel regime, met een alsnog beperkte rol voor het parlement waarbinnen de oppositie een zeer klein aandeel heeft.

Ambassadeur Mikhnevich spreekt over evolutie in de goede richting: het parlement zal alsmaar belangrijker worden. Idem ditto voor de oppositie.

Brussel, 29 november 2016 - Foto's de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder