Vietnam op de koffie

De ondervoorzitter van de Nationale Assemblee van Vietnam op de koffie gehad. Een wat timide man, die vooral vertelde over de parlementsverkiezingen die zijn land net achter de rug heeft.

Hij was bijzonder trots op het feit dat Vietnam voor het eerst een vrouwelijke parlementsvoorzitter krijgt. De nieuwe parlementsleden leggen volgende maand de eed af.

Vanuit de regering zal  de focus  tijdens de nieuwe legislatuur vooral liggen op de ontwikkeling van de private sector. Tegelijk, is gezegd, probeert Vietnam zijn ’state of law’ te verstevigen.

Eind 2015 sloot Vietnam trouwens een vrijhandelsverdrag met de Europese Unie: een goede zaak voor beiden.

Een keer dat verdrag door de verscheidene parlementen is geratificeerd kunnen ook bedrijven van bij ons makkelijker een nieuwe markt van maar liefst 90 miljoen mensen ontdekken

Brussel, 28 juni 2016 - Foto : de Kamer


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder