Viering 150ste verjaardag van de diplomatieke relaties België - Japan

Dit jaar vieren we de 150ste verjaardag van de diplomatieke relaties tussen België en Japan. Siegfried Bracke is voorzitter van de vriendschapsgroep België-Japan in de Interparlementaire Unie. Een verjaardag die in het Egmontpaleis feestelijk is ingezet op traditionele wijze: het vat sakè wordt aangeboord. Op de foto met o.m. de Japanse ambassadeur, vice-premier Reynders en de Japanse Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Yoji Muto. In de loop van het jaar zijn hier en ook in Japan allerlei events gepland om de goede en economisch zeer belangrijke betrekkingen tussen beide landen te vieren.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder