Vanavond de aftrap op Canvas van “De 16”

Een zesdelige comedyreeks over het leven op het kabinet van een vice-premier: over de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat, geschreven en geregisseerd door Willem Wallyn, naar een idee van Wouter Verschelden.

Heb vorige week (woensdag 19 oktober 2016) beide heren de eer gegund de reeks voor te stellen in de salons van de Kamervoorzitter.

Opvallend, “De 16” is volledig gefilmd met iPhones en krijgt een crossmediaal verlengstuk online en op de sociale media.

Samen met hen én met hoofdrolspeler Steven Kennis een stukje van de eerste aflevering bekeken: de macht grijpen in de Wetstraat 16, dat is het ultieme doel van de vicepremier!

Maar om eerste minister te worden, is er veel werk aan de winkel. En dat beseft ook zijn partij. Die roept een oude vos terug uit zijn fin de carrièrejob bij de ECB om de vice in “De 16” te krijgen.

En dat zorgt voor hilarische en soms gênante momenten... Herkenbaar?

Vanaf woensdag 26 oktober 2016 zes weken op Canvas (VRT).


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder