Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd

Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd: de voorzitter van de Elisabeth University of Music in Hiroshima, de heer Yuji Kawano.

De Elisabeth University of Music is een katholieke school die een professionele muzikale opleiding biedt, met een internationaal karakter: zowel de docenten als de studenten komen uit alle hoeken van de wereld. 

De school dankt haar naam aan koningin Elisabeth die de instelling destijds ook heeft bezocht. De Elisabeth University of Music heeft zich overigens – en dat is uniek in Azië – gespecialiseerd in Gregoriaans.

De stichter van de school, de Vlaamse jezuïet Ernest Goossens, is daar niet vreemd aan. Kort na de bom trok hij na Hiroshima. 

De school wil een ontmoetingspunt zijn voor westerse en oosterse cultuur. 

In maart van dit jaar is een parlementaire delegatie er zeer hartelijk ontvangen.


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder