Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd

Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd: de voorzitter van de Elisabeth University of Music in Hiroshima, de heer Yuji Kawano.

De Elisabeth University of Music is een katholieke school die een professionele muzikale opleiding biedt, met een internationaal karakter: zowel de docenten als de studenten komen uit alle hoeken van de wereld. 

De school dankt haar naam aan koningin Elisabeth die de instelling destijds ook heeft bezocht. De Elisabeth University of Music heeft zich overigens – en dat is uniek in Azië – gespecialiseerd in Gregoriaans.

De stichter van de school, de Vlaamse jezuïet Ernest Goossens, is daar niet vreemd aan. Kort na de bom trok hij na Hiroshima. 

De school wil een ontmoetingspunt zijn voor westerse en oosterse cultuur. 

In maart van dit jaar is een parlementaire delegatie er zeer hartelijk ontvangen.


Eerder

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel

Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf en de economie trekt terug aan.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Italië

Sinds kort heeft Italië een nieuwe ambassadeur in Brussel. H.E. mevrouw Elena Basile legde eind maart haar geloofsbrieven neer bij de Koning.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder