Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd

Speciaal in Brussel voor de Koningin Elisabethwedstrijd: de voorzitter van de Elisabeth University of Music in Hiroshima, de heer Yuji Kawano.

De Elisabeth University of Music is een katholieke school die een professionele muzikale opleiding biedt, met een internationaal karakter: zowel de docenten als de studenten komen uit alle hoeken van de wereld. 

De school dankt haar naam aan koningin Elisabeth die de instelling destijds ook heeft bezocht. De Elisabeth University of Music heeft zich overigens – en dat is uniek in Azië – gespecialiseerd in Gregoriaans.

De stichter van de school, de Vlaamse jezuïet Ernest Goossens, is daar niet vreemd aan. Kort na de bom trok hij na Hiroshima. 

De school wil een ontmoetingspunt zijn voor westerse en oosterse cultuur. 

In maart van dit jaar is een parlementaire delegatie er zeer hartelijk ontvangen.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder