Siegfried Bracke in onderzoekscommissie aanslagen

Kamervoorzitter Siegfried Bracke is één van de leden van de Kamercommissie die de aanslagen in Brussel en Parijs onderzoekt. De commissie telt in totaal 17 leden. Als eerste burger van het land beschikt Siegfried Bracke over heel veel contacten in alle geledingen van de maatschappij.  De N-VA hecht veel belang aan de onderzoekscommissie: zij wil dat de verantwoordelijkheden tot op het bot duidelijk worden.  De commissie begint volgende week te werken, officieel tot 31 december, maar die termijn kan verlengd worden.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder