Rechtenstudenten op sleeptouw genomen

Het is mijn plicht / genoegen als Kamervoorzitter ook jonge mensen te laten kennis maken met het reilen en zeilen in dit huis. Daarom ben ik graag ingegaan op de vraag van drie studenten uit het derde bachelor Rechten van de KULeuven om een kijkje te mogen komen nemen.

Geen groentjes meer dus; zij hebben er al heel wat cursussen wetgeving opzitten. Nu konden ze met eigen ogen zien waar het wetgevend werk tot stand komt.

Uiteraard heb ik hen ook uitgelegd wat mijn functie inhoudt, en ik moet eerlijk zeggen dat ze schrokken van de veelheid aan taken die een Kamervoorzitter uitoefent. Leuke ervaring, aan beide kanten.

Brussel, 24 november 2016


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder