President Burkina Faso de hand geschud

Burkina Faso moet zowat een van de armste landen ter wereld zijn... Maar nu heeft het voor het eerst in tientallen jaren een democratisch verkozen president.

Roch Kabore werd eind 2015 rechtstreeks verkozen, nadat zijn voorganger tot aftreden was gedwongen. Een maand geleden vonden nu ook lokale verkiezingen plaats: elk niveau heeft nu democratisch verkozen vertegenwoordigers. 

Heb de president gefeliciteerd met de democratische vooruitgang die Burkina Faso maakt, maar tegelijk ook meegegeven dat er onder meer op het vlak van de mensenrechten nog veel werk aan de winkel is.

Brussel, 16 juni 2016

Foto : de Kamer


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder