Parlementaire delegatie uit Rusland op bezoek

Over de relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland is de afgelopen weken en maanden veel inkt gevloeid. 

Sinds het aantreden van president Trump zorgt de verhouding tussen beide landen voor heel wat speculatie niet in het minst over de vermoedelijke Russische invloed bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Een parlementaire delegatie uit de commissie Internationale Zaken van de Doema, het parlement van Rusland, gaf toelichting bij hun visie op de internationale politiek.

De delegatie werd geleid door de heer Anatoly Karpov, vicevoorzitter van de commissie en wereldberoemd als voormalig  schaakkampioen.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder