Opmerkelijke ontmoeting met ambassadeur van Iran

Volgens Peiman Seadat zijn er namelijk maar twee mogelijkheden om het Syrische conflict op te lossen: ofwel laat men het bestuur over aan het regime van Assad ofwel geeft men het in handen van de terroristen van IS.

 “De gematigde rebellen kunnen dat niet: zij hebben geen banden met de banken, hebben te weinig financieringsbronnen en verkopen geen olie,” zei de ambassadeur.  

Een discours dat we in het Westen misschien niet graag horen, maar in de regio blijkbaar wel als dusdanig leeft.

Overigens, sinds het nucleair akkoord tussen Iran en de internationale gemeenschap, zijn de economische vooruitzichten,  na jaren van isolement, positief. 

Maar Iran heeft nood aan nieuwe, grote projecten. Kleine en middelgrote projecten gedijen dan weer wél.

De ambassadeur was trouwens lovend  over de recente handelsmissie van onze drie gewesten: die heeft meer dan duizend bedrijfscontacten tussen Belgische en Iraanse bedrijven opgeleverd!

Brussel, 22 november 2016 - Foto de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder