Ontmoeting met Z.E. Mohammad Javad Zarif, minister van Buitenlandse Zaken van Iran

De Westerse economische sancties tegen Iran zijn begin dit jaar, na een akkoord over de controle van de atoominstallaties, opgeheven. Om de handelsrelaties met het Westen versneld op te starten, trekken verschillende Iraanse prominenten door Europa. Zo bracht Z.E. Mohammad Javad Zarif, Minister van Buitenlandse Zaken van Iran, een tweedaags bezoek aan België. Tijdens zijn ontmoeting met de Kamervoorzitter heeft hij aangetoond op hoeveel vlakken er al niet met zijn land kan worden samengewerkt: economisch, maar ook op vlak van innovatie, toerisme en zo veel meer. Ook tussen de twee parlementen zijn vormen van samenwerking nuttig. Uitgebreid is ook ingegaan op de toestand in Syrië, waar Iran een belangrijke rol te spelen heeft. De minister was terzake niet al te optimistisch. De Kamervoorzitter heeft niet nagelaten zijn bezorgdheid te uiten over het respect voor de mensenrechten in Iran. Met name het zeer hoge aantal executies is bijzonder onrustwekkend.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder