Ontmoeting met Kamervoorzitter Georgië

Georgië maakt deel uit van het Eastern Partnership Program,  dat de banden tussen de Europese Unie en zes Oost-Europese landen verstevigt. De voorzitter van het Georgische Parlement, David Usupashvili, kwam de hervormingen toelichten die de Georgische regering doorgevoerd heeft.

Georgië is één van de vroegere Sovjet-republieken en wil graag zijn blazoen oppoetsen na een aantal interne twisten. “Het is zijn uitdrukkelijke wens dat internationale kwesties, waarbij  buurlanden Rusland en Turkije  betrokken zijn, het oordeel over Georgië zelf niet beïnvloeden,” vatte Siegfried Bracke het gesprek samen.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder