Ontmoeting met H.E. Maryem van den Heuvel, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden

Nederland is vanaf 1 januari 2016 voorzitter van de Europese Unie. De ambassadeur verduidelijkt welke thema’s de volgende zes maanden voorrang krijgen: de aanpak van de asielcrisis, jobcreatie door meer groei, en sterke financiële instellingen in de eurozone. Ze benadrukt het belang van duidelijke Europese afspraken waar iedereen zich aan houdt, zonder uitzondering, en die bijgevolg ook worden uitgevoerd. De discussie rond een eventuele Brexit beschouwt de ambassadeur als een opportuniteit om de huidige werking van de EU te herbekijken en te verbeteren.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder