Ontmoeting met H.E. de ambassadeurs van de Visegradlanden

Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije hebben zich verenigd in de Visegradgroep en nemen gemeenschappelijke standpunten in in verschillende Europese kwesties. Hoewel hun regeringen klassiek-ideologisch beslist niet allemaal op dezelfde lijn staan, hebben ze een gemeenschappelijke visie over de vluchtelingencrisis. Visie die binnen de EU niet onomstreden is. Ze verzetten zich bijvoorbeeld tegen het permanente en verplichte karakter van het Europese spreidingsplan, en ze hebben huizenhoge twijfels bij de slaagkansen van integratie van een dergelijke massa vluchtelingen.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder