Ontmoeting met de ambassadeur van Guatemala

Het jaar 2016 was een geladen jaar voor Guatemala: niet alleen werd het einde van de burgeroorlog (1960-1996) herdacht, het land kreeg ook een nieuwe president na een woelige overgangsperiode van straatprotesten en politieke ontslagen.


“De nieuwe president, Jimmy Morales, werd verkozen in een sfeer van anti-politiek. Zijn prioriteiten zijn de strijd tegen honger en werkloosheid.

Vele jongeren trekken immers naar de VS om daar te gaan werken”, aldus Z.E. José Alberto Briz Gutiérrez, ambassadeur van Guatemala.

Spijts de behoorlijke economische cijfers - de Guatemalteekse economie stijgt jaarlijks met om en bij de 3% - gaat de levensstandaard van de bevolking niet omhoog en blijft de ongelijkheid wat ze is.

Ruim 60% van de bevolking leeft in armoede, veel kinderen verlaten de school op de leeftijd van 7 jaar om hun ouders te helpen en de georganiseerde misdaad heeft nog veel invloed, niet in het minst op de politiek.

Nog veel werk aan de winkel voor de president en zijn regering.

Brussel,18 april 2017


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder