Ontmoeting met de ambassadeur van Guatemala

Het jaar 2016 was een geladen jaar voor Guatemala: niet alleen werd het einde van de burgeroorlog (1960-1996) herdacht, het land kreeg ook een nieuwe president na een woelige overgangsperiode van straatprotesten en politieke ontslagen.


“De nieuwe president, Jimmy Morales, werd verkozen in een sfeer van anti-politiek. Zijn prioriteiten zijn de strijd tegen honger en werkloosheid.

Vele jongeren trekken immers naar de VS om daar te gaan werken”, aldus Z.E. José Alberto Briz Gutiérrez, ambassadeur van Guatemala.

Spijts de behoorlijke economische cijfers - de Guatemalteekse economie stijgt jaarlijks met om en bij de 3% - gaat de levensstandaard van de bevolking niet omhoog en blijft de ongelijkheid wat ze is.

Ruim 60% van de bevolking leeft in armoede, veel kinderen verlaten de school op de leeftijd van 7 jaar om hun ouders te helpen en de georganiseerde misdaad heeft nog veel invloed, niet in het minst op de politiek.

Nog veel werk aan de winkel voor de president en zijn regering.

Brussel,18 april 2017


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder