Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. Uiteraard is er de onvermijdelijke economische afhankelijkheid van het Noorden, maar ook de Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter. De groeicijfers zijn gunstig, ook al is de relatie met de VS al beter geweest.   

Vandaag gaat Mexico door een moeilijke periode. Het land onderging in alle hevigheid de gevolgen van een aardbeving en de orkaan Harvey.

De schade is groot maar dankzij beleidsmaatregelen die er gekomen zijn na de nog veel grotere en meer verwoestende aardbeving van 1985 valt het aantal slachtoffers nu al met al nog mee.  

Ook de war on drugs is in Mexico volop aan de gang. De overheid haalt alles uit de kast om het misdaadmilieu te ontmantelen. “Mensen met veel geld en geen principes zijn van het gevaarlijkste soort dat er bestaat”, aldus ambassadeur Eloy Cantù Segovia


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder