Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. Uiteraard is er de onvermijdelijke economische afhankelijkheid van het Noorden, maar ook de Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter. De groeicijfers zijn gunstig, ook al is de relatie met de VS al beter geweest.   

Vandaag gaat Mexico door een moeilijke periode. Het land onderging in alle hevigheid de gevolgen van een aardbeving en de orkaan Harvey.

De schade is groot maar dankzij beleidsmaatregelen die er gekomen zijn na de nog veel grotere en meer verwoestende aardbeving van 1985 valt het aantal slachtoffers nu al met al nog mee.  

Ook de war on drugs is in Mexico volop aan de gang. De overheid haalt alles uit de kast om het misdaadmilieu te ontmantelen. “Mensen met veel geld en geen principes zijn van het gevaarlijkste soort dat er bestaat”, aldus ambassadeur Eloy Cantù Segovia


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder