Ontmoeting met ambassadeur Oekraïne

Rusland houdt zich niet aan de afspraken, dat is het minst wat je kan zeggen,” vertelde de Oekraïense ambassadeur in Brussel, Mykola Tochytskyi, me.

Hij kwam me de laatste stand van zaken toelichten van het stappenplan om de Minsk-akkoorden te implementeren. Hoewel de laatste tijd misschien minder in het nieuws, is het conflict tussen Rusland en Oekraïne verre van uitgevochten.

De invloed op de politiek en de economie van Oekraïne is niet te onderschatten: de groei is serieus gedaald en twee regeringspartijen zijn uit de coalitie gestapt.

Vorige week nog vond in Berlijn een topontmoeting plaats tussen Merkel, Hollande, Poetin en de Oekraïense president Porosjenko. Die laatste werd twee jaar geleden verkozen op basis van zijn belofte om een einde te maken aan het conflict, maar dat is dus nog niet in zicht.

Brussel - Foto de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder