Marokko heeft een nieuwe ambassadeur

Marokko heeft sinds kort een nieuwe ambassadeur in Brussel. Voormalig volksvertegenwoordiger en minister, Z.E. Mohammed Ameur, legde in november vorig jaar zijn geloofsbrieven neer.


De ambassadeur benadrukte dat een goede samenwerking tussen beide landen cruciaal is om terreur in al zijn vormen te bestrijden.

“Marokko is een land waar een open en gematigde islam beleden wordt, in tegenstelling tot de perceptie die in vele Westerse landen leeft”, legde hij uit.

“Ook in Marokko is er terreurdreiging. We lopen allemaal hetzelfde risico en dus is solidariteit en samenwerking de enige manier om daarmee om te gaan.

”De Belgische en Marokkaanse regering onderhouden uitstekende contacten, die het afgelopen jaar nog verder werden uitgediept. Ook in 2017 zal dat niet anders zijn. "

Brussel, 16 januari 2017 - foto de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder