Lunch met Z.E. Qu Xing, ambassadeur van de Volksrepubliek China

De recent door de Kamer aangenomen resolutie over Taiwan was één van de centrale thema’s bij de ontmoeting met de Chinese ambassadeur, Z.E. Qu Xing. Een resolutie die kennelijk voor China bijzonder gevoelig ligt: gevreesd wordt dat dit zelfs van invloed kan zijn op onze politieke en economische betrekkingen.

Samen met de collega’s Wouter De Vriendt (Groen) en Stephane Crusnière (PS) is erop gewezen dat de resolutie geenszins de bedoeling heeft wat dan ook te bemoeilijken. Integendeel. De resolutie pleit voor dialoog en vrede in de regio. België heeft bovendien een open en exportgerichte economie: we proberen goed samen te werken met zoveel mogelijk partners.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder