Keniaanse delegatie wegwijs gemaakt

Voor de Keniaanse parlemantaire delegatie klonk het een beetje als Chinees: die vele parlementen die ons land telt... Maar het wekte hun interesse en ze vroegen zich af hoe deze assemblees zich tot elkaar verhouden.

Heb hen uitgelegd dat ze naast mekaar bestaan en hen meegegeven hoe onze wetten en decreten tot stand komen. Kenia doet het omgekeerde: zij zijn van één parlement naar een bicameraal systeem gegaan

Geen wonder dat dus ook de verhouding tussen onze Kamer en Senaat hen erg interesseerde.

En daarom was eveneens Kristien Van Vaerenbergh als Voorzitter van de kamercommissie voor de Herziening van de Grondwet en de Hervorming van de Instellingen aanwezig.

Brussel, 13 oktober 2016 - Foto de Kamer (IV) 


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder