Kamervoorzitter in 'Jeudi en Prime'

Kamervoorzitter Siegfried Bracke was donderdagavond (21 april 2016) te gast bij RTBf. De bekende Waalse journaliste Johanne Montay voelde hem aan de tand over de actualiteit in 'Jeudi en prime' (#jeprtbf), een aanhangsel, zeg maar, van het journaal.

Siegfried Bracke en Johanne Montay hadden het ook over morgen... De dag waarop de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van start gaat. De dag waarop de commissie een bezoek brengt aan beide sites...

'Deze commissie mag niet mislukken, we moeten tot resultaten komen', zei Bracke. Politieke spelletjes zijn niet aan de orde: de commissie moet 'landen' met duidelijke aanbevelingen, die moeten leiden tot nieuw wetgevend werk om politie en justitie nog beter te doen functioneren.

Deze uitzending van #jeprtbf kunt u hier herbekijken.

21 april 2016


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder