Kamervoorzitter brengt mee hulde aan slachtoffers aanslagen

Kamervoorzitter Siegfried Bracke heeft een krans neergelegd op de plek waar de slachtoffers vielen bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek (Brussel). Hij deed dat samen met de andere leden van de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen. Aan de ingang van het Metrostation Maalbeek (Brussel) en bij de vertrekhal in Zaventem hielden de Kamerleden halt om de aanslagen van nu precies een maand geleden (22 maart 2016) te herdenken.

Siegfried Bracke was samen met de andere commissieleden om 12 uur stipt vertrokken aan het Natieplein naar het metrostation Maalbeek verderop in de Wetstraat. Met Patrick Dewael als voorzitter van de commissie op kop, leek het wel of de volksvertegenwoordigers schouder aan schouder naar de plek van de bloedige aanslag in hartje Brussel trokken, een duidelijk signaal van eensgezindheid. Bracke: “Deze houding moeten we doortrekken tijdens de werkzaamheden van de onderzoekscommissie, die volgende week beginnen.”

22 april 2016 - Foto : Belga


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder