Interessante babbel met Maya Dobreva, de ambassadrice van Bulgarije

Je zou er niet spontaan opkomen, maar Bulgarije en wij hebben behoorlijk wat gezamenlijke politieke items: de verhoging van de pensioenleeftijd, de vraag om het parlement te verkleinen, en last but not least: de vluchtelingen!

Maya Dobreva is nog maar sinds februari in Brussel. Ze vertelde hoe de Bulgaarse regering de vluchtelingenstroom onder controle houdt door militairen in te zetten aan de grens. Elke vluchteling die het land binnenkomt, wordt meteen geregistreerd.
Zo wordt de doortocht naar West-Europa onmogelijk gemaakt. Bulgarije verwacht wel meer steun vanuit de EU: niet alleen Griekenland; ook Bulgarije grenst namelijk aan Turkije…

Minderheidskabinet

De Bulgaarse economie draait behoorlijk, maar dat vertaalt zich voorlopig niet in een verhoging van de levensstandaard. Bulgarije heeft bovendien een minderheidskabinet, dat moet rekenen op de steun van andere partijen om hervormingen door te voeren. Goed nieuws komt er wel uit het toerisme, dat floreert als gevolg van de terreurdreiging op andere bestemmingen. Vooral Russen kiezen de jongste tijd voor Bulgarije als vakantieland, maar ook in West-Europa wint het land aan populariteit.

Brussel, 2 juni 2016 - Foto's : de Kamer 


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder