Infosessie personeel Comité P

Vanmorgen het genoegen gehad om te mogen spreken voor het verzameld personeel van het Comité P, de dienst die controle uitoefent op onze politiediensten.

We hebben het geweldmonopolie uit handen gegeven en toevertrouwd aan de politie en dus is het belangrijk dat die gecontroleerd wordt.

De controlerende instantie, het Comité P, wordt ook nog eens in de gaten gehouden door het parlement.

Dat is een mooi en goed systeem van evenwicht en checks and balances en dat heb ik aan de mensen van het Comité P ook gezegd.

Niet alleen de wereld is veranderd na 13 november 2015 en 22 maart 2016, ook het politiewerk.

Bovendien leven we in een tijd van budgettaire schaarste en dat voelt iedereen, ook het Comité P.

Een nieuw traject zal gevolgd worden, een traject met efficiëntiewinsten, nieuwe opportuniteiten en ruimte voor onverwachte elementen zoals we er helaas op 22 maart één hebben gehad.

Brussel, 16 augustus 2016


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder