In gesprek met Tunesische minister van Buitenlandse Zaken

Tunesië heeft in 2011 de overgang ingezet naar een democratisch systeem. Het is een proces met vallen en opstaan, maar de resultaten beginnen stilaan zichtbaar te worden. Toch zijn zeker niet alle problemen van de baan, in tegendeel.

Meer dan 600 000 jonge mensen, waarvan een derde universitair geschoold, hebben geen baan. Los van de sociaal-economische nadelen, houdt dit ook een veiligheidsrisico in. Zij zijn immers bij uitstek vatbaar voor het radicale discours van djihadisten.

Tunesië kent relatief gesproken het hoogste aantal foreign fighters ter wereld. Vechten voor een hoger ideaal is voor veel Tunesische jongeren aanlokkelijker dan vechten om rond te komen.

“De regering maakt van de stimulering van jong ondernemerschap haar hoogste prioriteit”, zei de minister van Buitenlandse Zaken, Z. E. Khemaies Jhinaoui.

Daarnaast gaat de aandacht naar de toestand in Libië waarvan Tunesië de rechtstreekse gevolgen ondervindt.

Samen met buurlanden Algerije en Egypte hebben zij zich verbonden tot actieve inspanningen om de situatie onder controle te krijgen.

Brussel, 9 mei 2017


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder