In gesprek met Tunesische minister van Buitenlandse Zaken

Tunesië heeft in 2011 de overgang ingezet naar een democratisch systeem. Het is een proces met vallen en opstaan, maar de resultaten beginnen stilaan zichtbaar te worden. Toch zijn zeker niet alle problemen van de baan, in tegendeel.

Meer dan 600 000 jonge mensen, waarvan een derde universitair geschoold, hebben geen baan. Los van de sociaal-economische nadelen, houdt dit ook een veiligheidsrisico in. Zij zijn immers bij uitstek vatbaar voor het radicale discours van djihadisten.

Tunesië kent relatief gesproken het hoogste aantal foreign fighters ter wereld. Vechten voor een hoger ideaal is voor veel Tunesische jongeren aanlokkelijker dan vechten om rond te komen.

“De regering maakt van de stimulering van jong ondernemerschap haar hoogste prioriteit”, zei de minister van Buitenlandse Zaken, Z. E. Khemaies Jhinaoui.

Daarnaast gaat de aandacht naar de toestand in Libië waarvan Tunesië de rechtstreekse gevolgen ondervindt.

Samen met buurlanden Algerije en Egypte hebben zij zich verbonden tot actieve inspanningen om de situatie onder controle te krijgen.

Brussel, 9 mei 2017


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder