In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko: de grondwettelijke verankering van taalkundige en culturele diversiteit.

“De Grondwet, die in 2011 herzien werd via een referendum, erkent naast het Arabisch ook het Berbers en zijn varianten. Ook de erkenning van het Andalusische en Hebreeuwse erfgoed is ingeschreven in de Grondwet”, aldus de Marokkaanse Kamervoorzitter.

Andere nieuwe elementen in de Grondwet zijn participatieve democratie, waardoor burgers via een petitie problemen kunnen aankaarten, en een doorgedreven strijd tegen corruptie.


Eerder

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder