In gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Kaapverdië

In 2007 bezegelde de Europese Unie een speciaal partnerschap met de Republiek Kaapverdië, gericht op een doorgedreven politieke dialoog op tal van domeinen: democratie, mensenrechten, veiligheid, terreurbestrijding, enzovoort. 

De minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, Z.E. Luis Filipe Lopes Tavares, bezoekt ter gelegenheid van de tiende verjaardag van dit partnerschap enkele lidstaten van de EU om de implementatie en resultaten van deze Europese samenwerking toe te lichten.

België heeft goede bilaterale betrekkingen met Kaapverdië en was zelfs het eerste land dat in de Afrikaanse archipel investeerde.

De Belgische industrieel Gaspard Vynckier bouwde in de jaren ’60 het hotel ‘Morabeza’ op het eiland Sal. Vele anderen volgden hem.


Vandaag kwam ook het bericht dat SN Brussels Airlines wekelijks twee rechtstreekse vluchten naar Kaapverdië zal voorzien. 


Eerder

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel

Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf en de economie trekt terug aan.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Italië

Sinds kort heeft Italië een nieuwe ambassadeur in Brussel. H.E. mevrouw Elena Basile legde eind maart haar geloofsbrieven neer bij de Koning.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder