In gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Kaapverdië

In 2007 bezegelde de Europese Unie een speciaal partnerschap met de Republiek Kaapverdië, gericht op een doorgedreven politieke dialoog op tal van domeinen: democratie, mensenrechten, veiligheid, terreurbestrijding, enzovoort. 

De minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, Z.E. Luis Filipe Lopes Tavares, bezoekt ter gelegenheid van de tiende verjaardag van dit partnerschap enkele lidstaten van de EU om de implementatie en resultaten van deze Europese samenwerking toe te lichten.

België heeft goede bilaterale betrekkingen met Kaapverdië en was zelfs het eerste land dat in de Afrikaanse archipel investeerde.

De Belgische industrieel Gaspard Vynckier bouwde in de jaren ’60 het hotel ‘Morabeza’ op het eiland Sal. Vele anderen volgden hem.


Vandaag kwam ook het bericht dat SN Brussels Airlines wekelijks twee rechtstreekse vluchten naar Kaapverdië zal voorzien. 


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder