In gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Kaapverdië

In 2007 bezegelde de Europese Unie een speciaal partnerschap met de Republiek Kaapverdië, gericht op een doorgedreven politieke dialoog op tal van domeinen: democratie, mensenrechten, veiligheid, terreurbestrijding, enzovoort. 

De minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, Z.E. Luis Filipe Lopes Tavares, bezoekt ter gelegenheid van de tiende verjaardag van dit partnerschap enkele lidstaten van de EU om de implementatie en resultaten van deze Europese samenwerking toe te lichten.

België heeft goede bilaterale betrekkingen met Kaapverdië en was zelfs het eerste land dat in de Afrikaanse archipel investeerde.

De Belgische industrieel Gaspard Vynckier bouwde in de jaren ’60 het hotel ‘Morabeza’ op het eiland Sal. Vele anderen volgden hem.


Vandaag kwam ook het bericht dat SN Brussels Airlines wekelijks twee rechtstreekse vluchten naar Kaapverdië zal voorzien. 


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder