In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra verandering. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers, en hij ging de economie liberaliseren.

Twee jaar later zijn de resultaten zichtbaar: vandaag bedraagt de economische groei om en bij de drie procent. De ambassadeur van Argentinië in Brussel, Z.E. Pablo Grinspun, zelf een econoom, is een en ander komen toelichten.

“Dergelijke ommekeer," zei hij, "is enkel mogelijk met tamelijk drastische, soms zelfs pijnlijke maatregelen; maar er is geen andere keuze. De bevolking lijkt soms sterk verdeeld tussen tegenstanders en voorstanders van het nieuwe beleid, en er zijn ook geregeld betogingen en stakingen, maar dat heeft niet belet dat zo goed als alle hervormingen in het parlement zijn goedgekeurd met (bijna) consensus."

Terzijde.. Nogal wat mensen van bij ons zijn naar Argentinië geëmigreerd. Niet alleen na de Tweede Wereldoorlog, maar ook eerder. Er is zelfs een bekende Argentijnse badplaats die Ostende heet... 


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder