In dialoog met Pakistaanse parlementsleden

Een parlementaire delegatie uit Pakistan ontvangen die de afgelopen week de werking van de Europese Unie bestudeerde. Na de barbaarse aanslag in Nice uitten ze hun afkeer voor terreur en spraken ze hun medeleven uit met de slachtoffers en hun nabestaanden. 

Ze wezen op het belang van internationale samenwerking en vertelden uitvoerig over de inspanningen van de Pakistaanse regering in de strijd tegen terreur en radicalisering.  

Overigens, Pakistan werd dit jaar ook getroffen door geweld. Ze kenden een aanslag in een park, met Pasen notabene. Veel jonge gezinnen werden daarbij getroffen. Nadien was er een actie tegen een universiteit.  

Brussel, 15 juli 2016 - Foto : de Kamer


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder