I want us to be a truly global Britain

I want us to be a truly global Britain” waren de woorden van de Britse premier Theresa May in haar veelbesproken toespraak over de Brexit

Alison Rose, de Britse ambassadeur in Brussel, kwam toelichting geven.

Het Verenigd Koninkrijk wil volledige greep op haar eigen wetgeving en eigen grenzen en zet daarom definitief een punt aan zijn lidmaatschap van de EU.

De timing is ambitieus: binnen de twee jaar moeten zowel de uittreding als het nieuwe handelsakkoord met de EU geregeld zijn.

Het VK rekent op een goede deal die voordelig is voor alle betrokken partijen en hoopt dat de EU daar ook zo over denkt. 

Brussel, 31 januari 2017 - Foto's de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder