Het Beneluxparlement ontvangen

Twee dagen lang huisde en vergaderde het Beneluxparlement in Kamer en Senaat.

Liefst drie ministers kwamen langs: Steven Vandeput (over de samenwerking inzake defensie), Kris Peeters (over de frauduleuze doorverkoop van toegangskaartjes en over internationale zendingen) en Philippe De Backer (over de strijd tegen sociale dumping).

(Foto : Anouchka Van Miltenburg, voormalige voorzitter van de Tweede Kamer (Nederland) met Siegfried Bracke, huidige voorzitter van de Kamer (België)

Het Beneluxparlement bestaat sinds 1955 en streeft naar grensoverschrijdende samenwerking op alle niveaus, van economische ontwikkeling tot justitie, binnenlandse zaken, duurzaamheid enzovoort. Samenwerking is hét sleutelwoord voor de toekomst ! Het is overigens ook dé les uit de terreuraanslagen


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder