Herdenkingen Wereldoorlogen bijgewoond

Heel overtuigd aanwezig bij  twee herdenkingen van twee Wereldoorlogen

Elk jaar organiseert “The American Overseas Memomorial Day Association Belgium” dergelijke plechtige momenten. Dit jaar speelden ze zich af in Waregem en Neuville-en-Condroz. 

Foto's : US Embassy Belgium via Ambassador Bauer

  • cji9mg1weaau2rg.jpg
  • cji6wxgwkaanln3002.jpg
  • cji9q1pwuaazkjn.jpg
  • cjr4wmiwuaa5u5j002.jpg

Het dateert van 1923 dat  we samen de mannen en vrouwen herdenken die hun leven gaven voor de bevrijding van Europa tijdens de twee Wereldoorlogen. We moeten een blijvend signaal geven, want het is belangrijk dat jonge mensen zich bewust blijven van de hoge prijs die betaald is voor de vrijheid.

Tijdens de herdenkingen legden Amerikaanse strijdkrachten samen met Belgische scholieren kransen neer bij de respectieve monumenten. 


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder