Goedkeuring voor oprichting parlementaire onderzoekscommissie (terreuraanslagen 22/3)

De Kamer heeft vandaag de officiële oprichting goedgekeurd van een parlementaire onderzoekscommissie over de aanslagen in Brussel en Zaventem.  Kamervoorzitter Siegfried Bracke: “Dit zijn de afspraken die ik met de fractieleiders heb gemaakt: de commissie moet  de feiten reconstrueren, de hulpverlening meteen na de aanslagen analyseren, de veiligheidsarchitectuur doorlichten en de diepere oorzaken onderzoeken van radicalisering. Ze zal ook de evolutie en de aanpak van de strijd tegen het radicalisme en de terroristische dreiging in kaart brengen. Zware agenda, maar alles wat we kunnen bijleren, loont de moeite.”


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder