Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur, H.E. mevrouw Cecilia YUSTE ROJAS, is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf - ondanks het feit dat ze moet regeren op basis van een minderheid in het parlement - en de economie trekt terug aan.

Natuurlijk is niet alles peis en vree: het Grondwettelijk getouwtrek tussen de Spaanse en de Catalaanse regering levert premier Rajoy heel wat kritiek op: sommigen vinden zijn optreden te agressief, anderen weer te mak.

In ieder geval blijft de Catalaanse onafhankelijkheid op de politieke agenda. Een nieuw referendum is voorzien in het najaar.


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder