Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur, H.E. mevrouw Cecilia YUSTE ROJAS, is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf - ondanks het feit dat ze moet regeren op basis van een minderheid in het parlement - en de economie trekt terug aan.

Natuurlijk is niet alles peis en vree: het Grondwettelijk getouwtrek tussen de Spaanse en de Catalaanse regering levert premier Rajoy heel wat kritiek op: sommigen vinden zijn optreden te agressief, anderen weer te mak.

In ieder geval blijft de Catalaanse onafhankelijkheid op de politieke agenda. Een nieuw referendum is voorzien in het najaar.


Eerder

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Italië

Sinds kort heeft Italië een nieuwe ambassadeur in Brussel. H.E. mevrouw Elena Basile legde eind maart haar geloofsbrieven neer bij de Koning.

Lees het hele artikel

Bezoek uit Tibet

Tibet wil zich alsmaar meer profileren als toeristische bestemming en daar heeft het land alle goede redenen toe.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder