Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur, H.E. mevrouw Cecilia YUSTE ROJAS, is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf - ondanks het feit dat ze moet regeren op basis van een minderheid in het parlement - en de economie trekt terug aan.

Natuurlijk is niet alles peis en vree: het Grondwettelijk getouwtrek tussen de Spaanse en de Catalaanse regering levert premier Rajoy heel wat kritiek op: sommigen vinden zijn optreden te agressief, anderen weer te mak.

In ieder geval blijft de Catalaanse onafhankelijkheid op de politieke agenda. Een nieuw referendum is voorzien in het najaar.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder