Eedaflegging nieuwe voorzitter Comité P

Het Vast Comité van toezicht op de politiediensten (Comité P) controleert in opdracht van de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers de werking van alle politiediensten in ons land.


De nieuwe voorzitster van dat Comité, Johanna Erard, advocaat-generaal bij het Parket Generaal van Gent, heeft op 10 januari 2017 de eed afgelegd.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke heeft daarbij haar voorganger, Yves Keppens, die op 1 januari 2017 met pensioen is gegaan, bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Ook N-VA- volksvertegenwoordiger Koenraad Degroote en de leden van het Comité woonden die plechtigheid bij.

Brussel, 10 januari 2017 - Foto's de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder