Diplomatieke contactdagen: ontbijtvergadering

28 januari 2016

Elk jaar ontvangt de Kamer alle Belgische ambassadeurs, meestal voor een ontbijtvergadering. Al onze topdiplomaten zijn dan een week lang terug in het land, met een overigens volgeladen programma. Met dit jaar o.m. een (niet geheel onomstreden) ontmoeting met de burgemeester van Antwerpen. Voor de Kamerleden is dat in alle opzichten een ideaal netwerkmoment. De rol van de diplomatie is de laatste jaren grondig veranderd: door het wereldwijde internet is het verzamelen van primaire informatie niet meer de eerste zorg. Onze ambassades spelen wel een cruciale rol in alle lopende politieke en/of economische discussies. Denk aan de EU, denk ook aan het IS-terrorisme en de wereldwijde asielcrisis.

De Kamervoorzitter met de Belgische ambassadeur in Polen, mevrouw Colette Tacquet, en de Belgische ambassadeur in Japan, Gunther Sleeuwagen.

Ontbijt in de leeszaal van de Kamer: het gebeurt niet elke dag. 

Ook bekend Vlaams volk op de diplomatieke contactdag.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder