Delegatie Nieuw-Zeeland op bezoek

Een parlementaire delegatie, onder leiding van parlementslid Annette King, op studiereis door Europa, hield halt in de Kamer voor een ontmoeting met Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Nieuw-Zeeland en België hebben een stukje gemeenschappelijke geschiedenis: vele jonge mannen van de voormalige Britse kolonie vochten en sneuvelden in Flanders Fields. Dat herdenken zij elk jaar op 25 april.

De band met het Verenigd Koninkrijk is zeer nauw. Vechten aan de zijde van de Britten beschouwden zij dan ook als ‘the right thing to do’. Tot op vandaag bestaan er nog vele familiebanden tussen beide landen en delen zij dezelfde waarden.

Vorig jaar namen ze deel aan het referendum over de Brexit. Een grote meerderheid (70%) stemde toen ‘remain’.

Brussel, 24 maart 2017


Eerder

In gesprek met de ambassadeur van Zweden

De politieke besluitvorming in Zweden verloopt op basis van brede consensus. Een minderheidsregering is eerder de regel dan de uitzondering.

Lees het hele artikel

Naar de ambassade van Georgië

De bilaterale samenwerking tussen Georgië en België zijn dit jaar een kwarteeuw oud.

Lees het hele artikel

Luxemburg

Ook in Luxemburg wordt nagedacht over politieke vernieuwing. Zo kan de bevolking sinds kort via de website van het parlement petities neerleggen of ondertekenen.

Lees het hele artikel

In gesprek met Tunesische minister van Buitenlandse Zaken

Tunesië heeft in 2011 de overgang ingezet naar een democratisch systeem. Het is een proces met vallen en opstaan, maar de resultaten beginnen stilaan zichtbaar te worden.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder