Delegatie Nieuw-Zeeland op bezoek

Een parlementaire delegatie, onder leiding van parlementslid Annette King, op studiereis door Europa, hield halt in de Kamer voor een ontmoeting met Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Nieuw-Zeeland en België hebben een stukje gemeenschappelijke geschiedenis: vele jonge mannen van de voormalige Britse kolonie vochten en sneuvelden in Flanders Fields. Dat herdenken zij elk jaar op 25 april.

De band met het Verenigd Koninkrijk is zeer nauw. Vechten aan de zijde van de Britten beschouwden zij dan ook als ‘the right thing to do’. Tot op vandaag bestaan er nog vele familiebanden tussen beide landen en delen zij dezelfde waarden.

Vorig jaar namen ze deel aan het referendum over de Brexit. Een grote meerderheid (70%) stemde toen ‘remain’.

Brussel, 24 maart 2017


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder