Delegatie Nieuw-Zeeland op bezoek

Een parlementaire delegatie, onder leiding van parlementslid Annette King, op studiereis door Europa, hield halt in de Kamer voor een ontmoeting met Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Nieuw-Zeeland en België hebben een stukje gemeenschappelijke geschiedenis: vele jonge mannen van de voormalige Britse kolonie vochten en sneuvelden in Flanders Fields. Dat herdenken zij elk jaar op 25 april.

De band met het Verenigd Koninkrijk is zeer nauw. Vechten aan de zijde van de Britten beschouwden zij dan ook als ‘the right thing to do’. Tot op vandaag bestaan er nog vele familiebanden tussen beide landen en delen zij dezelfde waarden.

Vorig jaar namen ze deel aan het referendum over de Brexit. Een grote meerderheid (70%) stemde toen ‘remain’.

Brussel, 24 maart 2017


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder