Delegatie Nieuw-Zeeland op bezoek

Een parlementaire delegatie, onder leiding van parlementslid Annette King, op studiereis door Europa, hield halt in de Kamer voor een ontmoeting met Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Nieuw-Zeeland en België hebben een stukje gemeenschappelijke geschiedenis: vele jonge mannen van de voormalige Britse kolonie vochten en sneuvelden in Flanders Fields. Dat herdenken zij elk jaar op 25 april.

De band met het Verenigd Koninkrijk is zeer nauw. Vechten aan de zijde van de Britten beschouwden zij dan ook als ‘the right thing to do’. Tot op vandaag bestaan er nog vele familiebanden tussen beide landen en delen zij dezelfde waarden.

Vorig jaar namen ze deel aan het referendum over de Brexit. Een grote meerderheid (70%) stemde toen ‘remain’.

Brussel, 24 maart 2017


Eerder

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel

Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf en de economie trekt terug aan.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Italië

Sinds kort heeft Italië een nieuwe ambassadeur in Brussel. H.E. mevrouw Elena Basile legde eind maart haar geloofsbrieven neer bij de Koning.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder