Cubanen in huis gehad

Ana Maria Mary Machado, vice-voorzitter van de nationale assemblee van Cuba, op bezoek gehad.

We hadden het over de gevolgen van het herstel van de diplomatieke relaties met Amerika en over de economische toekomst van het eiland.

Stilaan begint de politieke elite in te zien dat de huidige zwakte van de economie het socialistisch ideaal niet kan realiseren en dat een voorzichtige evolutie naar een eerder marktgeleide economie zich opdringt.

Desondanks heeft de collega uitvoerig de lof gezongen van het communistisch-Cubaanse model, inclusief citaten van El Commandante (Fidel Castro) en zelfs van José Marty, dé nationale Cubaanse held en dichter uit de 19e eeuw, de man die Guantanamera heeft geschreven.

Weinig mensen beseffen dat dat eigenlijk over Guantanamo gaat, toen daar nog geen wereldberoemde gevangenis stond…

Brussel, 17 oktober 2016 - Foto de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder