Brazilië op bezoek

Parlementaire delegatie uit Brazilië ontvangen, niet toevallig aan de vooravond van de Spelen. Politiek en economisch staat de reus van Zuid-Amerika namelijk zwaar onder druk. Begin dit jaar brachten straatprotesten miljoenen mensen op de been.

Blijkt dat, ondanks de crisis,  de Brazilianen eigenlijk optimistisch blijven. Ze zien hun kans schoon om eindelijk het oude systeem op te doeken en de lang verhoopte verandering op gang te trekken.

De delegatie verzekerde ons dat  de organisatie van de Olympische Spelen,  augustus dit jaar in Rio, op geen enkele manier in het gedrang komt.

Brazilië kijkt er naar uit de halve wereld te ontvangen tijdens dit historisch sportevenement. 

Brussel, 15 juni 2016

Foto's : de Kamer


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder