Boekvoorstelling “Het Pensioenbedrog” ingeleid

Een gedurfd werkstuk van twee eminente professoren, Jef Vuchelen en Mark Scholliers, met een op z’n minst interessante titel. De twee VUB-ers stellen namelijk dat de financiering van de pensioenen over onafzienbare tijd zal stokken. Geen goed nieuws, dus.

Het boek is nog niet goed en wel op de markt en het brengt duidelijk al iets in beweging, gezien de mediaaandacht.

Sta me toe zelf iets minder pessimistisch te zijn: ik ben overtuigd van de activeringsmaatregelen die deze regering (en eerlijkheidshalve, de vorige ook) genomen heeft.

Maar één ding is zeker: jonge mensen die vandaag bijdragen tot de pensioenen, moeten er zeker van zijn dat er morgen ook voor hen geld overblijft.

Brussel, 5 oktober 2016


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder