Blunderboek

Elk jaar presenteert het Rekenhof een verslag met kritische bemerkingen over de cijfers van de overheid. Wordt door journalisten steevast het Blunderboek genoemd...

Vandaag (dinsdag 29 november 2016) de volledige top van het Rekenhof ontvangen voor de presentatie van hun jongste verslag.

Opvallende conclusie: Sommige ministeries springen slordig om met de facturen en sommige overheidsdiensten hanteren balansen die niet helemaal stroken met de werkelijkheid...

En bij de Regie der Gebouwen loopt veel mis! Volgens het Rekenhof niet goed voor onze geloofwaardigheid in Europa. En wie kunnen wij beter geloven dan het Rekenhof?

Brussel, 29 november 2016 - Foto's de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder