Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Servië hoopt hiermee rond te zijn ten laatste in 2021. Tegen dan moet dus het politieke systeem en de rechtsstaat hervormd zijn, maar hét struikelblok blijft de normalisering van de relatie met Kosovo. Wat hen betreft, Servisch gebied dat zich heeft afgescheurd.  

“De dialoog met Kosovo gaat onverminderd voort en er zál een oplossing gevonden worden”, zei Marko Parezanovic, delegatieleider en lid van de SNS, de grootste politieke partij van Servië, progressief en uitgesproken pro-Europees.

5 december 2017


Eerder

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder