Bezoek van de voorzitter van de Nederlandse Eerste Kamer

Na de parlementsverkiezingen van maart dit jaar, zijn onze Noorderburen er nog niet in geslaagd een regering samen te stellen. Sinds 2012 is de rol van de koning in dit proces uitgespeeld en neemt het parlement zelf het initiatief.

Enkele dagen geleden werd een nieuwe informateur aangesteld, Herman Tjeenk Willink. Na Edith Schippers is het nu zijn beurt om te kijken welke coalitie zowel in de Eerste als de Tweede Kamer op voldoende steun kan rekenen.

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, legde uit dat in tussentijd de ontslagnemende regering voldoende bevoegdheden heeft om wetgevende initiatieven te nemen.

Die komen vooral – anders dan bij ons in een periode van Lopende Zaken – veel meer vanuit de regering dan uit het parlement.


Eerder

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met ambassadeur van Mexico

Mexico heeft, op Brazilië na, de snelst groeiende economie van Centraal- en Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse afzetmarkt wordt met de dag groter.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Argentinië

Twee jaar geleden is Mauricio Macri verkozen tot president van Argentinië met als mantra 'verandering'. Hij wou radicaal breken met de protectionistische interventiepolitiek van zijn voorgangers.

Lees het hele artikel

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder