Bezoek van de voorzitter van de Nederlandse Eerste Kamer

Na de parlementsverkiezingen van maart dit jaar, zijn onze Noorderburen er nog niet in geslaagd een regering samen te stellen. Sinds 2012 is de rol van de koning in dit proces uitgespeeld en neemt het parlement zelf het initiatief.

Enkele dagen geleden werd een nieuwe informateur aangesteld, Herman Tjeenk Willink. Na Edith Schippers is het nu zijn beurt om te kijken welke coalitie zowel in de Eerste als de Tweede Kamer op voldoende steun kan rekenen.

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, legde uit dat in tussentijd de ontslagnemende regering voldoende bevoegdheden heeft om wetgevende initiatieven te nemen.

Die komen vooral – anders dan bij ons in een periode van Lopende Zaken – veel meer vanuit de regering dan uit het parlement.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder