Bezoek van de ambassadeur van Zuid-Korea

Na politiek woelige tijden, die geleid hebben tot de afzetting van presidente Park Geun-Hye, wordt deze week de pas verkozen president Moon Jae-In ingehuldigd.

Het verbeteren van de relatie met belangrijkste handelspartner China en de buren in het noorden staan als eerste op zijn agenda. Het akkoord met de Verenigde Staten over de inzet van een Amerikaans raketschild op Zuid-Koreaanse bodem, deed de al gespannen verhouding met China geen deugd.

Toch verklaarde ambassadeur, Z.E. Kim Hyoung-zhin, dat er geen grote veranderingen in het buitenlands beleid op til staan, en dat de Zuid-Koreanen niet in permanente angst leven door de straffe taal uit het noorden van het schiereiland. Noord-Korea kan immers bij een oorlog alleen maar verliezen

Brussel, 9 mei 2017


Eerder

In gesprek met de ambassadeur van Zweden

De politieke besluitvorming in Zweden verloopt op basis van brede consensus. Een minderheidsregering is eerder de regel dan de uitzondering.

Lees het hele artikel

Naar de ambassade van Georgië

De bilaterale samenwerking tussen Georgië en België zijn dit jaar een kwarteeuw oud.

Lees het hele artikel

Luxemburg

Ook in Luxemburg wordt nagedacht over politieke vernieuwing. Zo kan de bevolking sinds kort via de website van het parlement petities neerleggen of ondertekenen.

Lees het hele artikel

In gesprek met Tunesische minister van Buitenlandse Zaken

Tunesië heeft in 2011 de overgang ingezet naar een democratisch systeem. Het is een proces met vallen en opstaan, maar de resultaten beginnen stilaan zichtbaar te worden.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder