Bezoek van de ambassadeur van Zuid-Korea

Na politiek woelige tijden, die geleid hebben tot de afzetting van presidente Park Geun-Hye, wordt deze week de pas verkozen president Moon Jae-In ingehuldigd.

Het verbeteren van de relatie met belangrijkste handelspartner China en de buren in het noorden staan als eerste op zijn agenda. Het akkoord met de Verenigde Staten over de inzet van een Amerikaans raketschild op Zuid-Koreaanse bodem, deed de al gespannen verhouding met China geen deugd.

Toch verklaarde ambassadeur, Z.E. Kim Hyoung-zhin, dat er geen grote veranderingen in het buitenlands beleid op til staan, en dat de Zuid-Koreanen niet in permanente angst leven door de straffe taal uit het noorden van het schiereiland. Noord-Korea kan immers bij een oorlog alleen maar verliezen

Brussel, 9 mei 2017


Eerder

Academische zitting: "De visie van Marokko op de Euro-Mediterrane betrekkingen"

Het initiatief kwam van de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Mohammed Ameur, en van collega André Frédéric (PS), voorzitter van de sectie België-Marokko van de Belgische groep van de Interparle...

Lees het hele artikel

In gesprek met de Voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers

De voorzitter van de Marokkaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers, Z.E. Habib EL MALKI, is op werkbezoek in België, een land dat volgens hem één belangrijke gelijkenis vertoont met Marokko.

Lees het hele artikel

Gedachtewisseling met ambassadeur van Spanje

De Spaanse ambassadeur is enthousiast over de stand van haar land: de regering brengt het er goed vanaf en de economie trekt terug aan.

Lees het hele artikel

In gesprek met de ambassadeur van Italië

Sinds kort heeft Italië een nieuwe ambassadeur in Brussel. H.E. mevrouw Elena Basile legde eind maart haar geloofsbrieven neer bij de Koning.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder