Bezoek van de ambassadeur van Zuid-Korea

Na politiek woelige tijden, die geleid hebben tot de afzetting van presidente Park Geun-Hye, wordt deze week de pas verkozen president Moon Jae-In ingehuldigd.

Het verbeteren van de relatie met belangrijkste handelspartner China en de buren in het noorden staan als eerste op zijn agenda. Het akkoord met de Verenigde Staten over de inzet van een Amerikaans raketschild op Zuid-Koreaanse bodem, deed de al gespannen verhouding met China geen deugd.

Toch verklaarde ambassadeur, Z.E. Kim Hyoung-zhin, dat er geen grote veranderingen in het buitenlands beleid op til staan, en dat de Zuid-Koreanen niet in permanente angst leven door de straffe taal uit het noorden van het schiereiland. Noord-Korea kan immers bij een oorlog alleen maar verliezen

Brussel, 9 mei 2017


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder