Bezoek Jordaanse delegatie

Kamervoorzitter Siegfried Bracke was aanwezig bij het officiële bezoek van de Kamer- en Senaatsvoorzitters  uit Jordanië. Leeftijdsgenoten, trouwens, al die heren. Kamer en Senaat zijn geen onbekende begrippen, want ook Jordanië heeft een bicameraal stelsel. Het land staat door de vluchtelingencrisis zwaar onder druk. 

Bondgenoten

“ Naast de twee miljoen erkende Palestijnse vluchtelingen verblijven er 60.000 geregistreerde Irakezen en liefst 628.000 Syriërs op Jordaans grondgebied. Jordanië hecht veel belang aan de interne veiligheid en treedt hard op tegen sympathisanten van IS. Op die manier zijn we bondgenoten,” zei Kamervoorzitter Bracke, die anderzijds ook het gebrek aan vrije meningsuiting aankaartte.

De strijd tegen het terrorisme die Jordanië levert,  heeft namelijk helaas ook een invloed op het mensenrechtenbeleid. België heeft trouwens in totaal meer dan 40 miljoen euro gedoneerd om Jordanië te helpen de vluchtelingencrisis te hanteren.

Foto : Kamervoorzitter Siegfried Bracke met Senaatsvoorzitter Christine Defraigne en Faisal El Fayez, voorzitter Jordaanse Senaat - Foto Senaat - Federaal Parlement

Brussel, woensdag 18 mei 2016


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder