Ambassadrice Israël kwam langs

Sinds Donald Trump vorige week de eed heeft afgelegd als nieuwe president van de Verenigde Staten, wordt er veel gespeculeerd over de toekomstige verstandhouding met Israël. En natuurlijk ook over de mogelijke gevolgen daarvan op wereldschaal.

Het moment kon dus niet beter voor een gesprek met de ambassadeur van Israël, H.E. Simona Frankel. Ze vertelde over het imago van België in Israël en over haar inzichten over de Palestijnse kwestie. Hierover zijn we zeker niet uitgepraat. Bijzonder leerrijk!

Brussel, 26 januari 2017 - foto de Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder