Ambassadeur Japan bracht laatste bezoek

De ambassadeur van Japan, Z.E. Matsafumi Ishii, bracht zijn laatste bezoek aan de Kamer. Zijn opdracht in Brussel zit er op.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke wou hem oprecht bedanken voor zijn inzet voor de goede band tussen beide landen, die trouwens vorig jaar exact 150 jaar oud was.

Dit jubileum werd in februari officieel beëindigd met het bezoek van een parlementaire delegatie aan Japan, onder leiding van de Kamervoorzitter.

Niets dan lof voor het leerrijke en goedgevulde programma dat de ambassadeur mee heeft mogelijk gemaakt.

Een echte “eye opener” volgens de Kamervoorzitter, die onder meer een ontmoeting had met ZM de Keizer, ZKH de Kroonprins en premier Shinzo Abe.

De perfecte afsluiter van een prachtig en belangrijk feestjaar


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder