Ambassadeur Indonesië in huis

Kennis gemaakt met de ambassadeur van Indonesië, Yuri Thamrin, pas enkele maanden op post.


Onze commerciële relaties zijn goed, maar moeten verder uitgediept worden, was de boodschap: de logge bureaucratie in Indonesië maakt de samenwerking er niet makkelijker op.

De ambassadeur had niets dan lof voor ons onderwijs:  veel toplui uit de Indonesische zakenwereld en de politiek hebben aan Vlaamse universiteiten gestudeerd.  

De islam in Indonesië is een gematigde godsdienst, zo gaf de man nog mee,  en vormt geenszins een obstakel voor de uitbouw van een stabiel en democratisch land.

Brussel, 16 juni 2016

Foto : de Kamer


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder