Aanwezig op eerste openbare zitting commissie aanslagen

'Wie moest het bevel voeren over de hulpdiensten net na de aanslag in Zaventem en Brussel?  En hoe kan je bij een dergelijke crisissituatie terugvallen op bestaande procedures?' Deze vragen stelde Siegfried Bracke tijdens de eerste openbare zitting van de parlementaire onderzoekscommissie (POC) naar de aanslagen. 
 
Reconstructie
 
De commissie probeert op deze manier het tijdsverloop van de oproepen, de bevelen en de interventies in kaart te brengen op die fatale 22 maart in Zaventem en Maalbeek (Brussel). Dat is van belang om uit te kunnen maken of er eventuele verbeteringen aan de crisisinterventie kunnen worden aangebracht.
 
Maandag 9 mei 2016

Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder